неділю, 9 березня 2014 р.

Виноградівщина відзначає 200-річчя великого Кобзаря

kobzar 200 13Сьогодні виповнюється 200 років із дня народження символу Української держави — поета і прозаїка, художника і громадського діяча — Тараса Григоровича Шевченка. Значення його творчої спадщини для української культури важко переоцінити. Його "Кобзар" започаткував новий етап у розвитку української літератури і мови, а його живописна і граверська творчість стала визначним явищем не тільки українського, а й світового мистецтва.
9 березня у м. Виноградові відбулося урочисте зібрання з нагоди відзначення 200-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. На зібранні були присутні в.о. голови районної державної адміністрації Михайло Русанюк, голова районної ради Олег Любімов, міський голова Степан Бочкай, депутати, керівники та працівники установ і організацій району, громадських об’єднань, учнівська молодь, мешканці та гості міста.
kobzar 200 10Учасники зібрання поклали корзини квітів до пам’ятника-погруддя Тарасу Шевченку, у виконанні самодіяльного народного хору працівників культури та любителів хорового співу міського будинку культури прозвучав "Заповіт". Опісля, всі учасники заходу направлилися урочистою ходою до міського будинку культури, де продовжилися урочистості з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.
Відкриваючи захід та вітаючи всіх із знаменною датою, в.о. голови райдержадміністрації Михайло Русанюк зазначив, що протягом року, як і у всій Україні, на Виноградівщині проводяться культурно-мистецькі заходи на увічнення пам’яті Великого Кобзаря за участі громадськості району, депутатського корпусу, представників органів місцевого самоврядування та учнівської молоді. Кожна громада, навчальний заклад, бібліотека, заклад культури долучилися до цієї справи.
SAM 3084Цього ж цього дня, в ході урочистого літературно-мистецького заходу, гості мали змогу послухати твори Тараса Шевченка у виконанні камерного хор викладачів, народного самодіяльного хору працівників культури та любителів хорового співу, оркестру народних інструментів Виноградівської дитячої школи мистецтв імені Б.Бартока (керівник Віктор Марушка) та переглянути виставку народних умільців району, виставку дитячих робіт (плакати, малюнки, фотографії) "Шевченко – голос душі українського народу".
Більше світлин дивіться у альбомі.

Немає коментарів:

Дописати коментар